Be Compleat
Zupa szparagowa

Zupa szparagowa

Mamy tu jakiś fanów szparagów? Korzystając jeszcze z sezonu na te pyszne warzywa, przychodzimy dziś do Was z przepisem na aromatyczną zupę.

Przygotowanie:

  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pora w cienkie talarki, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i pora.
  • Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dorzucić do garnka. Smażyć przez kilka minut, ciągle mieszając.
  • Całość zalać gorącym wywarem i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
  • Odłamać twarde końcówki szparagów i pokroić na 3-4 cm kawałki. Dorzucić do zupy. Gotować przez 3-4 minuty.
  • Wlać mleczko kokosowe, doprawić do smaku, a na koniec wsypać posiekany koperek.
  • Zupę podawać z pokrojoną w kostkę fetą.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.