Zupa szparagowa
Mamy tu jakiś fanów szparagów? Korzystając jeszcze z sezonu na te pyszne warzywa, przychodzimy dziś do Was z przepisem na aromatyczną zupę.
Przygotowanie:
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pora w cienkie talarki, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i pora.
- Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dorzucić do garnka. Smażyć przez kilka minut, ciągle mieszając.
- Całość zalać gorącym wywarem i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
- Odłamać twarde końcówki szparagów i pokroić na 3-4 cm kawałki. Dorzucić do zupy. Gotować przez 3-4 minuty.
- Wlać mleczko kokosowe, doprawić do smaku, a na koniec wsypać posiekany koperek.
- Zupę podawać z pokrojoną w kostkę fetą.