Be Compleat
Wege burger

Wege burger

Bo czasem każdy ma ochotę na dobrego burgera…a co powiecie na burgera w nieco innej – roślinnej wersji? My jesteśmy na TAK! 😀

  • Ciecierzycę odsącz z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do miseczki. Następnie do tej samej miseczki zetrzyj batata na drobnych oczkach, dodaj płatki jaglane, pomidory suszone oraz przyprawy. Cebulkę posiekaj, podsmaż na oliwie i dodaj do reszty składników. Wszystko zblenduj.
  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Z powstałej masy uformuj burgera, połóż na papierze do pieczenia, wstaw do piekarnika i piecz przez około 20 min, do lekkiego zarumienienia.
  • Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sola i pieprzem.
  • Połową sosu jogurtowego posmaruj spód bułki. Następnie połóż kilka listków jarmużu, burgera, pozostałą część jogurtu, plastry pomidora oraz awokado. Udekoruj kiełkami i przykryj drugą połową bułki.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.