Be Compleat
Szybka szakszuka

Szybka szakszuka

Dziś coś specjalnie dla fanów wytrawnych śniadań. Przepis na bardzo popularne danie, które podbiło media społecznościowe oraz menu wielu lokali. A mowa oczywiście o szakszuce! Ta potrawa ma naprawdę sporo wariantów – dzisiaj w wersji uproszczonej, ale wcale nie ustępującej smakiem.

Przygotowanie:

  • Do passaty wycisnąć ząbek czosnku, dodać przyprawy i wymieszać. Wylać passatę z przyprawami na naczynie żaroodporne.
  • Łyżką „wydrążyć” w passacie dwa kółka i wbić do nich jaja.
  • Następnie włożyć naczynie do piekarnika na około 15 min w 180 stopniach.
  • W tym czasie na kromkę chleba nałożyć awokado i rozsmarować.
  • Po wyjęciu szakszuki z piekarnika udekorować ją liśćmi bazylii.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.