![Pstrąg z grilla z młodymi ziemniaczkami i awo-masłem](https://becompleat.pl/wp-content/uploads/2016/07/trout-scaled.jpg)
Pstrąg z grilla z młodymi ziemniaczkami i awo-masłem
Nie ma smaczniejszej ryby z grila niż pstrąg w towarzystwie rozmarynu i cytryny. Grillowane ziemniaczki z masełkiem to do tego dania dodatek obowiązkowy.
- Pstrągi umyć i osuszyć.
- Ryby oprószyć solą, pieprzem.
- Nafaszerować sokiem z cytryny oraz gałązkami rozmarynu.
- Awo-masło: masło zblendować z awokado, odrobiną soli i czosnkiem. Odstawić do lodówki.
- Ziemniaki ułożyć na grillu obok pstrągów.
- Grillować po 8 minut na każdej stronie.
- Ziemniaki podawać z awo-masłem oraz grillowanym pstrągiem.