Be Compleat
Pstrąg z grilla z młodymi ziemniaczkami i awo-masłem

Pstrąg z grilla z młodymi ziemniaczkami i awo-masłem

Nie ma smaczniejszej ryby z grila niż pstrąg w towarzystwie rozmarynu i cytryny. Grillowane ziemniaczki z masełkiem to do tego dania dodatek obowiązkowy.

  • Pstrągi umyć i osuszyć.
  • Ryby oprószyć solą, pieprzem.
  • Nafaszerować sokiem z cytryny oraz gałązkami rozmarynu.
  • Awo-masło: masło zblendować z awokado, odrobiną soli i czosnkiem. Odstawić do lodówki.
  • Ziemniaki ułożyć na grillu obok pstrągów.
  • Grillować po 8 minut na każdej stronie.
  • Ziemniaki podawać z awo-masłem oraz grillowanym pstrągiem.

trout

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.