Be Compleat
Pancakes z dyni (bezglutenowe)

Pancakes z dyni (bezglutenowe)

Puszyste placuszki, najlepsze podawane tradycyjnie – polane syropem z agawy, miodem lub syropem kokosowym. Z dodatkiem odżywki białkowej są fajną opcją jako posiłek potreningowy !

  • Przygotować puree z dyni. Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Następnie zawinąć w folię i piec w piekarniku w temp. 190 stopni przez około 45 min, aż dynia zmięknie. Wystudzić i zblendować na puree.
  • Składniki mokre (mleko, jajko, puree z dyni) wymieszać w misce. W osobnym naczyniu wymieszać składniki suche (mąki, erytrytol, przyprawy, sodę). Następnie połączyć zawartość obu naczyń dokładnie mieszając.
  • Placuszki smażyć na patelni delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym.
  • Podawać ciepłe z syropem z agawy.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.