Be Compleat
Owoce z cynamonową bitą śmietaną

Owoce z cynamonową bitą śmietaną

W sezonie na owoce jagodowe nie ma smaczniejszego deseru niż one same! Dla złamania smaku znakomicie sprawdzą się cynamonowa śmietanka oraz miód kasztanowy. Wykonanie kokosowej bitej śmietany wbrew pozorom nie jest takie proste. Podaję Wam przepis w 100% sprawdzony, włącznie z planem ratunkowym!

  • Śmietankę umieścić w lodówce na minimum 24 godziny (można zostawić na kilka dni). Należy upewnić się, że puszka stoi, żeby wyjmując ją nie wymieszać zawartości z gromadzącą się na dole częścią płynną.
  • Misę blendera schłodzić.
  • Erytrol sproszkować z cynamonem oraz solą.
  • Schłodzoną śmietankę (tylko część twardą!) przełożyć do blendera. Jeżeli nie jest ona bardzo zbita (za krótko była w lodówce lub wymieszała się zawartość) można użyć podczas ubijania tapioki do zagęszczenia.
  • Śmietankę ubić. Dodać sproszkowany erytrol, cynamonem oraz opcjonalnie tapioką i jeszcze chwilę blendować.
  • Owoce przełożyć do miseczki i podawać z bitą śmietaną.

FullSizeRender

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.