Be Compleat
Omlet dyniowy z serkiem i owocami

Omlet dyniowy z serkiem i owocami

Omlet dyniowy z serkiem i owocami – lekkie pożywne i pyszne śniadanie gotowe w 45 minut.

  • Dynię przekroić, wyrzucić pestki, pokroić w 1-centymetrowe paski.
  • Piec w 180 stopniach przez 20-30 minut, aż dynia będzie miękka.
  • Po upieczeniu zdjąć skórkę i zmiksować miąższ na gładką masę.
  • Mąkę, jajka, puree z dyni, banana, proszek do pieczenia i cynamon zmiksować na płynną masę.
  • Wlać na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym. Po chwili przerzucić na drugą stronę.
  • Twaróg wymieszać z jogurtem i erytrytolem. Wyłożyć na omlet. Podawać z owocami.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.