Be Compleat
Makaron z bobem

Makaron z bobem

Smaczny na ciepło i na zimno. Szybki w przygotowaniu. Można wziąć na wynos, do pojemnika i mamy pyszny, zdrowy obiad lub kolację.

  • Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Wystudzić i obrać.
  • Na patelni rozgrzać masło klarowane, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć i dodać obrany bób. Wymieszać i wszystko podsmażać kilka minut.
  • Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, opłukać zimną wodą, dodać oliwę i wymieszać.
  • Ogórka obrać, pokroić w kostkę razem z rzodkiewką.
  • Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać.
  • Warzywa, usmażony bób z czosnkiem dodać do makaronu.
  • Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.