Be Compleat
Czekoladowy pudding z tapioki

Czekoladowy pudding z tapioki

Kuleczki tapioki po ugotowaniu są przezroczyste i w konsystencji przypominają żelki. W tym przepisie jest pełna dowolność – pudding można przygotować na wiele sposobów, zmieniając smaki, dodatki i owoce.

  • Kulki tapioki namoczyć w płynnych składnikach przez 1h. Po tym czasie dodać erytrytol i gotować do momentu aż kulki staną się miękkie i przezroczyste.
  • Do ciepłej masy dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Pudding odstawić do ostygnięcia.
  • Przygotować pure z malin: maliny zblendować z drobno posiekanymi daktylami i liskami mięty.
  • Ostudzony pudding przełożyć do szklanek, następnie wyłożyć pastę kokosowa, pure z malin, i orzeszki cedrowe. Schłodzić w lodówce.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.