Czekoladowe ciasto z malinami
Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami lata. Im dodamy ich więcej, tym lepiej. Długo zachowuje świeżość. Najlepsze na drugi dzień 🙂
- Mąki, kakao i sodę przesiać i wymieszać z erytrolem.
- Mokre składniki (jajka, rozpuszczony olej kokosowy, mleko) zmiksować.
- Stopniowo dodawać suche składniki do mokrych, cały czas mieszając.
- Keksówkę o wymiarach 27 x 9 cm wysmarować olejem kokosowym i wyłożyć papierem do pieczenia.
- Ciasto przełożyć do keksówki i wrzucić maliny, tak aby zatopiły się w cieście.
- Piec w temp. 175 stopni przez 30 min.
- Przygotować polewę: olej kokosowy z mlekiem zagotować w garnku, dodać erytrol i kakao, zmniejszyć ogień i mieszać do uzyskania jednolitej, gładkiej polewy.
- Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy, przeciąć wzdłuż ma pół. Polać polewą i złączyć połówki ciast. Wierzch ciasta również polać.