Be Compleat
Czekoladowe ciasto z malinami

Czekoladowe ciasto z malinami

Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami lata. Im dodamy ich więcej, tym lepiej. Długo zachowuje świeżość. Najlepsze na drugi dzień 🙂

  • Mąki, kakao i sodę przesiać i wymieszać z erytrolem.
  • Mokre składniki (jajka, rozpuszczony olej kokosowy, mleko) zmiksować.
  • Stopniowo dodawać suche składniki do mokrych, cały czas mieszając.
  • Keksówkę o wymiarach 27 x 9 cm wysmarować olejem kokosowym i wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Ciasto przełożyć do keksówki i wrzucić maliny, tak aby zatopiły się w cieście.
  • Piec w temp. 175 stopni przez 30 min.
  • Przygotować polewę: olej kokosowy z mlekiem zagotować w garnku, dodać erytrol i kakao, zmniejszyć ogień i mieszać do uzyskania jednolitej, gładkiej polewy.
  • Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy, przeciąć wzdłuż ma pół. Polać polewą i złączyć połówki ciast. Wierzch ciasta również polać.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.