Be Compleat
Ciasto z malinami i budyniem (bez glutenu, bez jajek)

Ciasto z malinami i budyniem (bez glutenu, bez jajek)

Kruchutkie, lekko kwaśne ciasto. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ciężko się powstrzymać przed zjedzeniem kolejnego kawałka.

  • Składniki na ciasto włożyć do miski i rozgnieść między palcami, tak aby powstała kruszonka.
  • Formę o wymiarach 26×21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wysypać połowę kruszonki i delikatnie uklepać. Spód podpiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 12 min.
  • Przygotować budyń: 200ml mleka z erytrytolem podgrzać, a pozostałe 200ml wymieszać w garnuszku z budyniem waniliowym. Gdy mleko się zagotowuje, wlać zawartość garnuszka, zmniejszyć ogień i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu.
  • Na podpieczony spód wyłożyć budyń, maliny i posypać pozostałą kruszonką.
  • Całość piec w temp. 180 stopni przez 15-20 min.
  • Posypać pudrem z erytrytolu lub polać miodem.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.