Be Compleat
Ciasto drożdżowe z serem, które zawsze się udaje!

Ciasto drożdżowe z serem, które zawsze się udaje!

Przychodzimy do Was z przepysznym deserem, który skradł serca całego teamu Be Compleat podczas niedawnego szkolenia. Doszły do nas też słuchy od Agnieszki, że wielu z was czeka na obiecany przepis. Oto on!

Składniki na masę serową zblendować ze sobą.

  • Drożdże i cukier rozrobić z letnim mlekiem. Pozostawić do wyrośnięcia aż podwoją objętość.
  • Do wyrośniętego rozczynu dodać sól, jajko, rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto drożdżowe.
  • Dodać rodzynki, wymieszać.
  • Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Ciasto przełożyć do foremki (wierzch można posmarować żółtkiem).
  • Na wierzchu rozłożyć masę serową.
  • Ciasto pozostawić w ciepłym miejscu i poczekać do wyrośnięcia.
  • Piec w temperaturze 150 stopni przez 30 minut.
  • Następnie piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Kto z was jest fanem ciasta drożdżowego?

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.