Be Compleat
Chleb bananowy

Chleb bananowy

Bardzo szybkie i smaczny sposób na dostarczenie potreningowych węglowodanów. Sekret tkwi w zastosowaniu bardzo, bardzo dojrzałych bananów oraz czekośliwki.

  • Banany zblendować, połączyć dokładnie z pozostałymi mokrymi składnikami  mlekiem kokosowym, olejem kokosowym, octem jabłkowym, miodem, czekośliwką.)
  • Połowę dropsów czekoladowych odłożyć do ozdoby. Pozostałe wymieszać z masą.
  • Suche składniki wymieszać w misce, w Thermomixie (blenderze) dokładnie wymieszać z wilgotnymi.
  • Szklaną keksówkę dokładnie posmarować olejem kokosowym.
  • Chleb piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut i zostawić w zamkniętym piekarniku na dodatkowe 15 minut po wyłączeniu go.
  • Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Jeżeli będzie zbyt wilgotne, dopiecz jeszcze kilka minut.
  • Można podawać z domowym jogurtem kokosowym.

fullsizerender-3

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.