Chleb bananowy
Bardzo szybkie i smaczny sposób na dostarczenie potreningowych węglowodanów. Sekret tkwi w zastosowaniu bardzo, bardzo dojrzałych bananów oraz czekośliwki.
- Banany zblendować, połączyć dokładnie z pozostałymi mokrymi składnikami mlekiem kokosowym, olejem kokosowym, octem jabłkowym, miodem, czekośliwką.)
- Połowę dropsów czekoladowych odłożyć do ozdoby. Pozostałe wymieszać z masą.
- Suche składniki wymieszać w misce, w Thermomixie (blenderze) dokładnie wymieszać z wilgotnymi.
- Szklaną keksówkę dokładnie posmarować olejem kokosowym.
- Chleb piec w temperaturze 170 stopni przez 35 minut i zostawić w zamkniętym piekarniku na dodatkowe 15 minut po wyłączeniu go.
- Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Jeżeli będzie zbyt wilgotne, dopiecz jeszcze kilka minut.
- Można podawać z domowym jogurtem kokosowym.