Be Compleat
Chili muffinki

Chili muffinki

Ta wersja muffinów będzie idealną dla osób nietolerujących jaj, nabiału ani glutenu. Len złocisty znakomicie pełni funkcję spoiwa dla pozostałych składników. Przepis szybki, prosty a efekt kakaowo pyszny.

  • Len zemleć na proszek z papryczką chili. Dodać mleko kokosowe. Połączyć w blenderze.
  • Banany obrać, dodać do blendera i zblendować z olejem kokosowym.
  • Suche produkty połączyć w miseczce, wymieszać.
  • W blenderze wymieszać wszystkie produkty na gładką masę.
  • Foremki natłuścić olejem kokosowym.
  • Masę wyłożyć do foremek, dodać po łyżeczce masła z orzechów laskowych.
  • Muffiny upiec w temperaturze 170 stopni przez 45 minut. Po upieczeniu pozostawić w foremkach do ostudzenia.

fullsizerender

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.