Be Compleat
Chili brownie

Chili brownie

Brownie – ciężkie, lekko gliniaste ciasto czekoladowe. W tej wersji z nutką ostrości.

  • Papryczkę chili drobno posiekać
  • Czekoladę gorzką pokroić na małe kosteczki.
  • Ugotowaną fasolę, kakao, rozpuszczony olej kokosowy, sól, erytrytol, kamień winny i płatki owsiane zblendować na gładką masę.
  • Do masy dodać posiekaną papryczkę i czekoladę i dokładnie wymieszać.
  • Formę o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto i piec w temp. 180 stopni przez około 15 – 20min.
  • Przygotować polewę: olej kokosowy i erytrytol podgrzać w garnku do rozpuszczenia, dodać kakao i jeszcze chwilę podgrzewać ciągle mieszając.
  • Ciepłą polewę wyłożyć na ciasto.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.