Brownie z pomidorów z puszki
Jakiś czas temu obiecaliśmy Wam przepis na pyszne brownie, które pojawiło się u nas w biurze w roli tortu urodzinowego Kingi. Oto i on – może ktoś z Was zainspiruje się kulinarnie przed weekendem.
Przygotowanie:
Do przybrania możemy wykorzystać sezonowe owoce takie jak: borówki, maliny czy truskawki.
1. Zblendować banany, pomidory, olej oraz ksylitol.
2. Suche składniki wymieszać, dodać do zblendowanej masy i dokładnie wymieszać.
3. Ciasto wlać do tortownicy (bądź keksówki).
5. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 min.
6. Po wystudzeniu ciasto rozkroić, posmarować powidłem, nakryć wierzchnią połówką.
7. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem odrobiny mleka, polać nią ciasto.
8. Ciasto przybrać świeżymi owocami i opcjonalnie płatkami migdałów.