Be Compleat
Czekoladowe brownie z ciecierzycy

Czekoladowe brownie z ciecierzycy

Deser brownie cieszy się dużą popularnością! Można przyrządzać go na różne sposoby i w wielu wersjach smakowych. Słynie z tego, że można przyrządzić go w formie zdrowego ciasta i w wersji wegańskiej. Jak zrobić brownie, czyli czekoladowe szybkie ciasto?

Przygotowaliśmy dla Was przepis na nasze ulubione czekoladowe brownie z ciecierzycy, które wręcz rozpływa się w ustach!

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzać do 180°C.
  • Odsączoną z zalewy ciecierzycę, jajka i banana zmiksować przy pomocy blendera na jednolitą masę.
  • Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać łyżką lub trzepaczką.
  • Przełożyć do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 35-40 minut.

 Gotowe przestudzone brownie podajemy z dodatkiem sezonowych owoców lub polewą czekoladową.

Smacznego!

Polecamy również nasz przepis na fit drożdżowe ciasto serowe.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.