Czekoladowe brownie z ciecierzycy
Deser brownie cieszy się dużą popularnością! Można przyrządzać go na różne sposoby i w wielu wersjach smakowych. Słynie z tego, że można przyrządzić go w formie zdrowego ciasta i w wersji wegańskiej. Jak zrobić brownie, czyli czekoladowe szybkie ciasto?
Przygotowaliśmy dla Was przepis na nasze ulubione czekoladowe brownie z ciecierzycy, które wręcz rozpływa się w ustach!
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 180°C.
- Odsączoną z zalewy ciecierzycę, jajka i banana zmiksować przy pomocy blendera na jednolitą masę.
- Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać łyżką lub trzepaczką.
- Przełożyć do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 35-40 minut.
Gotowe przestudzone brownie podajemy z dodatkiem sezonowych owoców lub polewą czekoladową.
Smacznego!
Polecamy również nasz przepis na fit drożdżowe ciasto serowe.