Be Compleat
Biały, chrzanowy krem ze szparagów

Biały, chrzanowy krem ze szparagów

Szparagi. Gotujmy, pieczmy, blendujmy… Tak szybko odchodzą!

  • Z warzyw gotujemy wywar. Ugotowane warzywa odcedzamy, odstawiamy na bok (zblendujemy je później z kremem).
  • Szparagi obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki.
  • Cebulę kroimy w kostkę.
  • Na oleju kokosowym podduszamy cebulkę. Podlewamy delikatnie wodą i dodajemy szparagi.
  • Całość dusimy pod przykryciem od 8 do 10 minut. W razie konieczności podlewamy wodą.
  • Ugotowane warzywa blendujemy w Thermomixie (blenderze) wraz ze szparagami oraz cebulką.
  • Do kremu dodajemy mleko kokosowe, chrzan oraz płatki drożdżowe.
  • Ponownie blendujemy. Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy z wierzchu czarnuszką.

szparagi-kulaga

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.