![Biały, chrzanowy krem ze szparagów](https://becompleat.pl/wp-content/uploads/2016/03/szparagi-kulaga.jpeg)
Biały, chrzanowy krem ze szparagów
Szparagi. Gotujmy, pieczmy, blendujmy… Tak szybko odchodzą!
- Z warzyw gotujemy wywar. Ugotowane warzywa odcedzamy, odstawiamy na bok (zblendujemy je później z kremem).
- Szparagi obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki.
- Cebulę kroimy w kostkę.
- Na oleju kokosowym podduszamy cebulkę. Podlewamy delikatnie wodą i dodajemy szparagi.
- Całość dusimy pod przykryciem od 8 do 10 minut. W razie konieczności podlewamy wodą.
- Ugotowane warzywa blendujemy w Thermomixie (blenderze) wraz ze szparagami oraz cebulką.
- Do kremu dodajemy mleko kokosowe, chrzan oraz płatki drożdżowe.
- Ponownie blendujemy. Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy z wierzchu czarnuszką.