Be Compleat
Bezglutenowe spaghetti bolognese

Bezglutenowe spaghetti bolognese

Z reguły zalecam spożywanie posiłków według zasad diety rozdzielnej. Wyjątek stanowi posiłek zjedzony po treningu lub też w dni kiedy po prostu nie ma czasu na nic – wtedy to właśnie łączę źródła węglowodanów ze źródłem pełnowartościowego białka.

  • Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
  • Dodać drobno posiekany czosnek i przyprawy. Podsmażyć kilkanaście sekund.
  • Dodać rozdrobnione mięso, ocet balsamiczny, sól, pieprz.
  • Smażyć mieszając przez około 1 -2 minuty aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy.
  • Dodać pomidory, gotować przez około 5 – 7 minut.
  • Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  • Wymieszać i podgrzać przez kilka sekund, odstawić z ognia.
  • Sos można wymieszać z makaronem lub wyłożyć oddzielnie na talerz.
  • Danie skropić oliwą.
  • Posypać tartym serem owczym.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.