Be Compleat
Bezglutenowe naleśniki z serem

Bezglutenowe naleśniki z serem

Czy są tu fani naleśników? Mamy taką nadzieję! Specjalne dla Was przygotowaliśmy przepis na naleśniki z serem, ale w wersji bezglutenowej – dzięki temu osoby z jednostkami chorobowymi wymagającymi wykluczenia glutenu z diety również będą mogły nacieszyć się tym pysznym daniem. Zaczynamy!

Naleśniki:

  • Miksujemy składniki na ciasto.
  • Odstawiamy na 30 minut.
  • Gdy ciasto wyjdzie za gęste dolewamy odrobinę wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  • Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
  • Przed każdym smażeniem mieszamy ciasto, żeby składniki się dobrze połączyły ze sobą.

Farsz:

  • Twaróg rozgniatamy widelcem.
  • Dodajemy wiórki kokosowe, jogurt i ksylitol.

Gotowe naleśniki przekładamy farszem i zwijamy w rulon lub trójkąt. Posypujemy dowolnymi owocami.

Z przepisu wychodzi 6 naleśników (2 porcje).

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.