Bezglutenowe naleśniki z serem
Czy są tu fani naleśników? Mamy taką nadzieję! Specjalne dla Was przygotowaliśmy przepis na naleśniki z serem, ale w wersji bezglutenowej – dzięki temu osoby z jednostkami chorobowymi wymagającymi wykluczenia glutenu z diety również będą mogły nacieszyć się tym pysznym daniem. Zaczynamy!
Naleśniki:
- Miksujemy składniki na ciasto.
- Odstawiamy na 30 minut.
- Gdy ciasto wyjdzie za gęste dolewamy odrobinę wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
- Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
- Przed każdym smażeniem mieszamy ciasto, żeby składniki się dobrze połączyły ze sobą.
Farsz:
- Twaróg rozgniatamy widelcem.
- Dodajemy wiórki kokosowe, jogurt i ksylitol.
Gotowe naleśniki przekładamy farszem i zwijamy w rulon lub trójkąt. Posypujemy dowolnymi owocami.
Z przepisu wychodzi 6 naleśników (2 porcje).