Be Compleat
Batony bakaliowe Agnieszki

Batony bakaliowe Agnieszki

Są naprawdę pyszne i sycące! Polecamy zrobić ich więcej, na zapas, a gdy dzień zapowiada się pracowity mamy z głowy jeden posiłek. Do ich przygotowania można użyć jednego rodzaju orzechów lub dobrej jakości mieszanki bakaliowej.

  • Orzechy, rodzynki i daktyle namoczyć w wodzie przez kilka godzin lub całą noc. Następnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wody.
  • Namoczone orzechy i suszone owoce, kakao, płatki owsiane i 10g wiórek kokosowych przełożyć do pojemnika od blendera i zmiksować (nie trzeba miksować bardzo dokładnie, dobrze, gdy zostaną kawałki orzechów).
  • Do masy dodać odżywkę białkową, mleko kokosowe i wymieszać.
  • Formować batony (masa może się mocno kleić, dlatego dobrze jest formować wilgotnymi rękami). Batony obtoczyć w pozostałych wiórkach (20g) i schłodzić w lodówce przez około 1/2h.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.