![Barszcz pełen warzyw](https://becompleat.pl/wp-content/uploads/2018/01/barszcz.jpeg)
Barszcz pełen warzyw
Pyszny i syty barszczyk, na obiad lub na kolację. Fasola nie jest konieczna. Można zamiast niej dodać jajko na twardo. Jeżeli nie użyjesz botwinki, dodaj o jednego więcej buraka.
- Dzień przed przygotowaniem barszczu namoczyć w wodzie fasolę Jaś (przez całą noc).
- Wywar drobiowy (rosół) zagotować, dodać do niego pokrojone w kawałki buraki, fasolę i gotować około 45 min.
- Po tym czasie dodać do wywaru startą marchewkę, pietruszkę i pokrojoną botwinkę (opcjonalnie/może być mrożona), pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy. Gotować wszystko ok. 15-20min.
- Na końcu dodać ocet jabłkowy, mleko kokosowe, natkę pietruszki i wymieszać.
- Doprawić według własnego uznania.