Be Compleat
Barszcz pełen warzyw

Barszcz pełen warzyw

Pyszny i syty barszczyk, na obiad lub na kolację. Fasola nie jest konieczna. Można zamiast niej dodać jajko na twardo. Jeżeli nie użyjesz botwinki, dodaj o jednego więcej buraka.

  • Dzień przed przygotowaniem barszczu namoczyć w wodzie fasolę Jaś (przez całą noc).
  • Wywar drobiowy (rosół) zagotować, dodać do niego pokrojone w kawałki buraki, fasolę i gotować około 45 min.
  • Po tym czasie dodać do wywaru startą marchewkę, pietruszkę i pokrojoną botwinkę (opcjonalnie/może być mrożona), pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy. Gotować wszystko ok. 15-20min.
  • Na końcu dodać ocet jabłkowy, mleko kokosowe, natkę pietruszki i wymieszać.
  • Doprawić według własnego uznania.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.