Bezglutenowe spaghetti bolognese
Z reguły zalecam spożywanie posiłków według zasad diety rozdzielnej. Wyjątek stanowi posiłek zjedzony po treningu lub też w dni kiedy po prostu nie ma czasu na nic – wtedy to właśnie łączę źródła węglowodanów ze źródłem pełnowartościowego białka.
- Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
- Dodać drobno posiekany czosnek i przyprawy. Podsmażyć kilkanaście sekund.
- Dodać rozdrobnione mięso, ocet balsamiczny, sól, pieprz.
- Smażyć mieszając przez około 1 -2 minuty aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy.
- Dodać pomidory, gotować przez około 5 – 7 minut.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie.
- Wymieszać i podgrzać przez kilka sekund, odstawić z ognia.
- Sos można wymieszać z makaronem lub wyłożyć oddzielnie na talerz.
- Danie skropić oliwą.
- Posypać tartym serem owczym.