Szybki przepis na makaron z tuńczykiem
Jeżeli jesteś fanem makaronu w każdej postaci, to ten wpis jest dla Ciebie! Makaron spaghetti to podstawa tradycyjnej kuchni włoskiej, dodawać można do niego różnego rodzaju sosy i posypywać go serem.
Przychodzimy dziś zatem do Was z przepisem na ekspresowy obiad dla zabieganych, który dostarczy energii na resztę dnia, czyli makaron z tuńczykiem i pomidorami!
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
- Na patelnię wlać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając.
- Dodać tuńczyka, wymieszać i smażyć 2-3 minuty.
- Dodać pomidory z puszki/kartonu (możesz też użyć świeżych pomidorów) wymieszać, doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
- Dodać ugotowany makaron, wymieszać i podgrzać.
- Wyłożyć na talerze, posypać pestkami dyni, tartym parmezanem oraz siekanym szczypiorkiem.