
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami
Przychodzimy do Was z przepisem idealnym na rozpoczęcie sezonu grillowego – mowa oczywiście o szaszłykach!
- Filet umyj, oczyść z błonek i pokrój w kostkę.
- Dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i oregano.
- Dodaj łyżkę oliwy i zamieszaj.
- Odstaw do lodówki do zamarynowania.
- Paprykę pokrój w większą kostkę, cukinię i bakłażana w półksiężyce lub krążki.
- Całość lekko dopraw solą i ziołami, dodaj łyżkę oliwy.
- Mięso i warzywa nadziewaj na patyczki do szaszłyków (możesz je wcześniej namoczyć, żeby nie przypalały się podczas pieczenia). Gotowe szaszłyki wyłóż na grill lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Kaloryczność podana na 2 porcje (8 szaszłyków).