Be Compleat
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

W tą majową niedzielę przychodzimy do Was z przepisem idealnym na rozpoczęcie sezonu grillowego – mowa oczywiście o szaszłykach!

Fileta umyj, oczyść z błonek i pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i oregano. Dodaj łyżkę oliwy i zamieszaj. Odstaw do lodówki do zamarynowania.

Paprykę pokrój w większą kostkę, cukinię i bakłażana w półksiężyce lub krążki. Całość lekko dopraw solą i ziołami, dodaj łyżkę oliwy.

Mięso i warzywa nadziewaj na patyczki do szaszłyków (możesz je wcześniej namoczyć, żeby nie przypalały się podczas pieczenia).

Gotowe szaszłyki wyłóż na grill lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

Kaloryczność podana na 2 porcje (8 szaszłyków).

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.