Be Compleat
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Przychodzimy do Was z przepisem idealnym na rozpoczęcie sezonu grillowego – mowa oczywiście o szaszłykach!

  • Filet umyj, oczyść z błonek i pokrój w kostkę.
  • Dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i oregano.
  • Dodaj łyżkę oliwy i zamieszaj.
  • Odstaw do lodówki do zamarynowania.
  • Paprykę pokrój w większą kostkę, cukinię i bakłażana w półksiężyce lub krążki.
  • Całość lekko dopraw solą i ziołami, dodaj łyżkę oliwy.
  • Mięso i warzywa nadziewaj na patyczki do szaszłyków (możesz je wcześniej namoczyć, żeby nie przypalały się podczas pieczenia). Gotowe szaszłyki wyłóż na grill lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

Kaloryczność podana na 2 porcje (8 szaszłyków).

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.