
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami
W tą majową niedzielę przychodzimy do Was z przepisem idealnym na rozpoczęcie sezonu grillowego – mowa oczywiście o szaszłykach!
Fileta umyj, oczyść z błonek i pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i oregano. Dodaj łyżkę oliwy i zamieszaj. Odstaw do lodówki do zamarynowania.
Paprykę pokrój w większą kostkę, cukinię i bakłażana w półksiężyce lub krążki. Całość lekko dopraw solą i ziołami, dodaj łyżkę oliwy.
Mięso i warzywa nadziewaj na patyczki do szaszłyków (możesz je wcześniej namoczyć, żeby nie przypalały się podczas pieczenia).
Gotowe szaszłyki wyłóż na grill lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Kaloryczność podana na 2 porcje (8 szaszłyków).