Be Compleat
Bób z pesto i jajkiem w koszulce

Bób z pesto i jajkiem w koszulce

Zaczął się (bardzo krótki!) sezon na bób, dlatego, żeby jak najlepiej go wykorzystać, przygotowaliśmy dla Was kilka przepisów. Na pierwszy ogień idzie bób z pesto i jajkiem w koszulce – idealnie nada się na obiad, kolację czy lunch do pracy.

Wykonanie:

  • Rukolę zblendować z solą, orzechami, sokiem z cytryny i oliwą.
  • Doprawić pieprzem.
  • Ugotować bób, odcedzić, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.
  • Zagotować wodę w dużym rondlu.
  • Wbić jajko do małej miseczki.
  • Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień, ostrożnie umieścić jajko w wodzie i gotować przez ok. 4 minuty.
  • Bób wymieszać z pesto.
  • Na wierzchu ułożyć jajko w koszulce.

Używamy ciasteczek - korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.