d Sałatka wiosenna z sosem orzechowym - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Sałatka wiosenna z sosem orzechowym

  • Liczba porcji2 os.
  • Czas przygotowania15
  • Liczba kalorii310 kcal
  • Białko9
  • Węglowodany37
  • Tłuszcze15

Sałatka z pewnością będzie smakować osobom, które lubią słodko-słone połączenia. Bardzo polecam dodać do sałatki ser kozi lub dobrej jakości ser feta.

Składniki

na sałatkę

  • 2 garście rukola
  • kilka listków sałata zielona
  • 3 łyżki ciecierzyca konserwowa
  • 1/2 szt. papryka czerwona
  • 1/2 szt. ogórek świeży
  • 1/2 szt. mango

na sos

Przygotowanie:

  1. Rukolę i sałatkę umyć, osuszyć.
  2. Paprykę, ogórka i mango pokroić w kostkę lub w paseczki.
  3. Wszystkie składniki na sałatkę wymieszać ze sobą.
  4. Przygotować sos: wszystkie składniki na sos bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Spróbować. W razie konieczności dodać więcej soku z cytryny lub miodu.

Składniki

na sałatkę

  • 2 garście rukola
  • kilka listków sałata zielona
  • 3 łyżki ciecierzyca konserwowa
  • 1/2 szt. papryka czerwona
  • 1/2 szt. ogórek świeży
  • 1/2 szt. mango

na sos

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry