d Pomarańczowy krem z figą - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Wrocław, Online

Pomarańczowy krem z figą

  • Liczba porcji2 os.
  • Czas przygotowania1 godz.
  • Liczba kalorii348 kcal
  • Białko7,4
  • Węglowodany64,2
  • Tłuszcze7,6

Bo kto powiedział, że zupie nie można nadać nutki słodyczy i ostrości?

Składniki

  • 10g Olej kokosowy
  • 2 sztuki Figa
  • 500g Marchew
  • 200g Pietruszka, korzeń
  • 1 sztuka Cebula
  • pół szklanki Sok wyciśnięty z pomarańczy
  • 1 sztuka Skórka z pomarańczy
  • 200g Batat
  • 50ml Mleko kokosowe (Real Thai)
  • pół łyżeczki Starty, świeży imbir
  • pół łyżeczki Chili
  • do smaku Sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Pomarańcz dokładnie umyć w płynie do mycia warzyw i owoców. Zetrzeć skórkę, wycisnąć sok.
  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  3. Cebulę poddusić na patelni na oleju kokosowym. Dodać przyprawy oraz pokrojone figi.
  4. Warzywa obrać, pokroić w talarki, wrzucić na patelnię.
  5. Warzywa dusić do miękkości, podlewając wodą.
  6. Krem zmiksować z dodatkiem soku pomarańczowego oraz mleka kokosowego.

 

 

Składniki

  • 10g Olej kokosowy
  • 2 sztuki Figa
  • 500g Marchew
  • 200g Pietruszka, korzeń
  • 1 sztuka Cebula
  • pół szklanki Sok wyciśnięty z pomarańczy
  • 1 sztuka Skórka z pomarańczy
  • 200g Batat
  • 50ml Mleko kokosowe (Real Thai)
  • pół łyżeczki Starty, świeży imbir
  • pół łyżeczki Chili
  • do smaku Sól himalajska

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry