d Omlet dyniowy z serkiem i owocami - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Omlet dyniowy z serkiem i owocami

  • Liczba porcji1 os.
  • Czas przygotowania45
  • Liczba kalorii602 kcal
  • Białko25
  • Węglowodany75
  • Tłuszcze22

Składniki

  • 150g dyni
  • 1 jajko
  • 30g mąki orkiszowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 banan
  • szczypta cynamonu
  • 5g oleju kokosowego
  • 100g twarogu półtłustego
  • 30g jogurtu naturalnego
  • 10g erytrytolu
  • 50g borówek
  • 50g malin

Przygotowanie:

  1. Dynię przekroić, wyrzucić pestki, pokroić w 1cm paski. Piec w 180st przez 20-30 min aż dynia będzie miękka. Po upieczeniu zdjąć skórkę i zmiksować miąższ na gładką masę.
  2. Mąkę, jajka, puree z dyni, banana, proszek do pieczenia i cynamon zmiksuj na płynną masę.
  3. Wlej na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym. Po chwili przerzuć na drugą stronę.
  4. Twaróg wymieszaj z jogurtem i erytrytolem. Wyłóż na omlet. Podawaj z owocami.

Składniki

  • 150g dyni
  • 1 jajko
  • 30g mąki orkiszowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 banan
  • szczypta cynamonu
  • 5g oleju kokosowego
  • 100g twarogu półtłustego
  • 30g jogurtu naturalnego
  • 10g erytrytolu
  • 50g borówek
  • 50g malin

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry