d Najprostszy krem z dyni - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Wrocław, Online

Najprostszy krem z dyni

  • Liczba porcji8 os.
  • Czas przygotowania1 godz.
  • Liczba kalorii117 kcal
  • Białko2,8
  • Węglowodany13,6
  • Tłuszcze5,6

Aż trudno uwierzyć, że krem z dyni pojawia się u mnie na blogu dopiero w grudniu. Jest to jednak zdecydowanie moja ulubiona wersja zupy - szybka, prosta i bardzo rozgrzewająca. Mam nadzieję, że warto było czekać.

Składniki

  • sztuka Dynia Hokkaido
  • 10g Olej kokosowy
  • 250ml Mleko kokosowe
  • 200ml Wywar mięsny
  • 50g Erytrytol
  • łyżeczka Słodka papryka
  • łyżeczka Cynamon cejloński
  • łyżeczka Imbir
  • łyżeczka Kardamon
  • łyżeczka Sól himalajska
  • 30g Pistacje surowe

Przygotowanie:

  1. Dynię Hokkaido dokładnie umyć, pokroić w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać dynię, przyprawy, erytrytol. Poddusić.
  3. Do duszącej się dyni dodać wywar.
  4. Miękkie warzywa przełożyć do Thermomix’a (lub blendera) i zmiksować z mlekiem kokosowym.
  5. W zależności od preferowanej gęstości kremu można użyć więcej wywaru.
  6. Krem podawać z pistacjami.

Składniki

  • sztuka Dynia Hokkaido
  • 10g Olej kokosowy
  • 250ml Mleko kokosowe
  • 200ml Wywar mięsny
  • 50g Erytrytol
  • łyżeczka Słodka papryka
  • łyżeczka Cynamon cejloński
  • łyżeczka Imbir
  • łyżeczka Kardamon
  • łyżeczka Sól himalajska
  • 30g Pistacje surowe

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry