d Makaron z bobem - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Makaron z bobem

  • Liczba porcji1 os.
  • Czas przygotowania30
  • Liczba kalorii581 kcal
  • Białko29
  • Węglowodany102
  • Tłuszcze14

Makaron z bobem i świeżymi warzywami prosto z działki :) Podczas przygotowywania pachnie czosnkiem, świeżym koperkiem i szczypiorkiem.

Smaczny na ciepło i na zimno. Szybki w przygotowaniu. Można wziąć na wynos, do pojemnika i mamy pyszny, zdrowy obiad lub kolację.

Składniki

  • 80g makaron z pszenicy durum lub bezglutenowy
  • 200g bób
  • 60g rzodkiewka
  • 1-2szt. ogórek gruntowy
  • 1 łyżeczka oliwa z oliwek extra virgin
  • 1 łyżeczka masło klarowane
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 łyżka natka pietruszki
  • 1 łyżeczka szczypiorek
  • wg uznania pieprz
  • wg uznania sól

Przygotowanie:

  1. Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Wystudzić i obrać.
  2. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć i dodać obrany bób. Wymieszać i wszystko podsmażać kilka minut.
  3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, opłukać zimną wodą, dodać oliwę i wymieszać.
  4. Ogórka obrać, pokroić w kostkę razem z rzodkiewką.
  5. Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać.
  6. Warzywa, usmażony bób z czosnkiem dodać do makaronu.
  7. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.

Składniki

  • 80g makaron z pszenicy durum lub bezglutenowy
  • 200g bób
  • 60g rzodkiewka
  • 1-2szt. ogórek gruntowy
  • 1 łyżeczka oliwa z oliwek extra virgin
  • 1 łyżeczka masło klarowane
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 łyżka natka pietruszki
  • 1 łyżeczka szczypiorek
  • wg uznania pieprz
  • wg uznania sól

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry