d Krajanka orzechowo-czekoladowa - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Wrocław, Online

Krajanka orzechowo-czekoladowa

  • Liczba porcji8 os.
  • Czas przygotowania50
  • Liczba kalorii388 kcal
  • Białko8
  • Węglowodany42
  • Tłuszcze22

Słodka krajanka, którą można zabrać na wynos, jako przekąskę lub posiłek. Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu :)

Składniki

Przygotowanie:

  1. Przygotować krem daktylowy. Daktyle namoczyć we wrzącej wodzie przez 15-20min. Odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody. Następnie dodać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Gdy masa będzie zbyt gęsta dolać trochę więcej mleka.
  2. Płatki owsiane wymieszać z mąką, sodą oczyszczoną i erytrytolem.
  3. Masło klarowane roztopić z miodem i wlać do naczynia z płatkami i mąką. Wymieszać rękami, tak by powstała kruszonka.
  4. Orzechy i czekoladę posiekać.
  5. Formę kwadratową o wymiarach 20x20cm lub tortownicę o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy wylepić połową kruszonki. Podpiec przez 10 min w temp. 180 stopni.
  6. Następnie na podpieczony spód wysypać orzechy, czekoladę i wyłożyć krem daktylowy. Całość posypać pozostają kruszonką.
  7. Piec 20 min w temp. 180 stopni.

Składniki

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry