d Kapusta z grzybami - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Kapusta z grzybami

  • Liczba porcji10 os.
  • Czas przygotowania2 godz.
  • Liczba kalorii203 kcal
  • Białko8
  • Węglowodany26,5
  • Tłuszcze8,4

Sprawdzona receptura na kapustę z grzybami, która nada się na stół nie tylko w okresie świątecznym.

Składniki

  • 1 kg Kapusta kiszona
  • 500g Cebula
  • 250g Suszony groszek zielony
  • 100g Masło
  • 50g Prawdziwki suszone
  • łyżeczka Sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Groch i grzyby namoczyć przez 24 godziny w osolonej wodzie.
  2. Po 24 godzinach groch ugotować do miękkości z połową masła w wodzie, w której się moczył (20-30 minut).
  3. Cebule obrać i pokroić w kostkę.
  4. Kapustę ugotować w dużym garnku z dodatkiem cebuli, wody oraz z pozostałym masłem (przez godzinę).
  5. Po tym czasie dodać ugotowany groch z pozostałą niewielką ilością wody oraz pokrojone, ugotowane grzyby (wraz z wodą po ich gotowaniu).
  6. Wszystko razem mieszając gotować przez 20 minut.

Składniki

  • 1 kg Kapusta kiszona
  • 500g Cebula
  • 250g Suszony groszek zielony
  • 100g Masło
  • 50g Prawdziwki suszone
  • łyżeczka Sól himalajska

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry