d Gofry (bezglutenowe) - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Wrocław, Online

Gofry (bezglutenowe)

  • Liczba porcji6 os.
  • Czas przygotowania20
  • Liczba kalorii90 kcal
  • Białko3
  • Węglowodany13
  • Tłuszcze3

Gofry można podawać zarówno ze słonymi jak i słodkimi dodatkami. U nas była wersja słodka, z domowym sosem truskawkowym i masłem orzechowym.

Składniki

Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną opłukać, namoczyć w wodzie przez ok. 12h (ziarna powinny być przykryte warstwą wody).
  2. Po tym czasie kaszę, razem z pozostała wodą, wrzucić do miski od blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę.
  3. Gofrownicę wysmarować odrobiną oleju kokosowego i smażyć gofry.

Składniki

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry