d Chlebek bananowy low fat - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Chlebek bananowy low fat

  • Liczba porcji12 os.
  • Czas przygotowania60 min
  • Liczba kalorii95 kcal
  • Białko3
  • Węglowodany18,2
  • Tłuszcze1,3

Tym razem przedstawiamy chlebek o dość niskiej zawartości tłuszczu, poprzez wykorzystanie wysokobiałkowego jogurtu Skyr.
Idealnie pasuje jako przekąska lub wraz z dodatkami jako drugie śniadanie. Dla osób aktywnych świetnie sprawdzi się również do posiłku przedtreningowego. Jest miękki, słodki i po prostu bananowy!

Składniki

  • 2 jajka
  • 3 banany (1 na wierzch)
  • 140g mąki orkiszowej/owsianej
  • 150g jogurtu Skyr
  • 40g ksylitolu/erytrytolu (nie jest konieczny, banany nadają słodycz)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:

1. 2 banany zblendować razem z jajkami , jogurtem i słodzidłem.
2. Do masy dodać mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
3. Przełożyć masę do keksówki (30x11cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu położyć banana przekrojonego wzdłuż na pół.
4.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40-50 min do suchego patyczka.

Składniki

  • 2 jajka
  • 3 banany (1 na wierzch)
  • 140g mąki orkiszowej/owsianej
  • 150g jogurtu Skyr
  • 40g ksylitolu/erytrytolu (nie jest konieczny, banany nadają słodycz)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry