d Buraki na gęsto - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Buraki na gęsto

  • Liczba porcji5 os.
  • Czas przygotowania60 min.
  • Liczba kalorii94 kcal
  • Białko3,6
  • Węglowodany19
  • Tłuszcze2,2

Sezon na bulwy uważam za otwarty. Buraczki na gęsto to obowiązkowa pozycja na kolacje w ciemne, chłodne, zimowe wieczory.

Składniki

  • 1kg Buraki
  • 10g Masło ghee
  • 3 ząbki Czosnek
  • łyżeczka Kminek
  • kilka szczypt Pieprz
  • łyżeczka Sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Buraki ugotować w wodzie z solą.
  2. Ostudzić, obrać ze skórki.
  3. Buraki zetrzeć w Theormomixie (lub na tarełku 😉
  4. Na patelni podgrzać masło, dodać starte buraki oraz kminek i pieprz.
  5. Poddusić 10 minut.
  6. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać i zdjąć z ognia.

fullsizerender

Składniki

  • 1kg Buraki
  • 10g Masło ghee
  • 3 ząbki Czosnek
  • łyżeczka Kminek
  • kilka szczypt Pieprz
  • łyżeczka Sól himalajska

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry