d Biały, chrzanowy krem ze szparagów - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Wrocław, Online

Biały, chrzanowy krem ze szparagów

  • Liczba porcji4 os.
  • Czas przygotowania20 min
  • Liczba kalorii134 kcal
  • Białko3,9
  • Węglowodany7,4
  • Tłuszcze10,1

Gotujmy, pieczmy, blendujmy szparagi..tak szybko odchodzą!

Składniki

  • 600g Białe szparagi
  • 1 Cebula
  • 160g Mleko kokosowe
  • 3 Łyżeczki chrzanu
  • Czarnuszka, sól himalajska, pieprz
  • 20g Płatki drożdżowe
  • 10g Olej kokosowy

Warzywa na wywar

  • Seler
  • Cebula
  • Pietruszka
  • Por (białe części)

Przygotowanie:

  1. Z warzyw gotujemy wywar. Ugotowane warzywa odcedzamy, odstawiamy na bok (zblendujemy je później z kremem.)
  2. Szparagi obieramy , odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
  3. Na oleju kokosowym  podduszamy cebulkę. Podlewamy delikatnie wodą i dodajemy szparagi.
  4. Całość dusimy pod przykryciem przez około 8-10 minut. W razie konieczności podlewamy wodą.
  5. Ugotowane warzywa blendujemy w Thermomixie (blenderze) wraz ze szparagami oraz cebulką. Do kremu dodajemy mleko kokosowe, chrzan oraz płatki drożdżowe.
  6. Ponownie blendujemy. Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy z wierzchu czarnuszką.

szparagi-kulaga

 

Składniki

  • 600g Białe szparagi
  • 1 Cebula
  • 160g Mleko kokosowe
  • 3 Łyżeczki chrzanu
  • Czarnuszka, sól himalajska, pieprz
  • 20g Płatki drożdżowe
  • 10g Olej kokosowy

Warzywa na wywar

  • Seler
  • Cebula
  • Pietruszka
  • Por (białe części)

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry