d Bezglutenowy kotlet schabowy - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Bezglutenowy kotlet schabowy

  • Liczba porcji2 os.
  • Czas przygotowania20 min.
  • Liczba kalorii310 kcal
  • Białko40,3
  • Węglowodany11,7
  • Tłuszcze11,6

Polski klasyk w wersji delikatnie rozgrzeszonej.

Składniki

  • 300g Schab bez kości
  • 20g Gryczana bułka tarta
  • 10g Mąka ryżowa
  • sztuka Jajo
  • łyżka Masło klarowane ghee
  • pół łyżeczki Sól himalajska
  • szczypta pieprz

Przygotowanie:

  1. Kotlety rozbić. Doprawić solą oraz pieprzem.
  2. Jajko rozbełtać.
  3. Kotlety obtoczyć w mące ryżowej, następnie w jajku oraz gryczanej bułce tartej.
  4. Kotlety smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni na maśle ghee.

Składniki

  • 300g Schab bez kości
  • 20g Gryczana bułka tarta
  • 10g Mąka ryżowa
  • sztuka Jajo
  • łyżka Masło klarowane ghee
  • pół łyżeczki Sól himalajska
  • szczypta pieprz

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry