d Bezglutenowe spaghetti bolognese - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Bezglutenowe spaghetti bolognese

  • Liczba porcji2 os.
  • Czas przygotowania50 min
  • Liczba kalorii397 kcal
  • Białko25,6
  • Węglowodany38,5
  • Tłuszcze15

Z reguły zalecam spożywanie posiłków według zasad diety rozdzielnej. Wyjątek stanowi posiłek zjedzony po treningu lub też w dni kiedy istnie nie ma czasu na nic - wtedy to właśnie łączę źródła węglowodanów ze źródłem pełnowartościowego białka.

Składniki

  • 100g Makaron gryczany z dodatkiem batatów
  • 300g Polędwica wołowa
  • 200g Pomidory w słoiku z bazylią
  • ząbek Czosnek
  • mała sztuka Czerwona cebula
  • 10g Masło ghee
  • 10g Ocet balsamiczny
  • 10g Oliwa z oliwek
  • 3g Pieprz cayenne
  • łyżeczka Zioła prowansalskie
  • kilka listków Świeża bazylia
  • szczypta Sól, pieprz
  • 2 łyżeczki Starty ser owczy

    Przygotowanie:

    1. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
    2. Dodać drobno posiekany czosnek i przyprawy. Podsmażyć kilkanaście sekund.
    3. Dodać rozdrobnione mięso, ocet balsamiczny, sól, pieprz. Smażyć mieszając przez około 1 -2 minuty aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy.
    4. Dodać pomidory, gotować przez około 5 – 7 minut.
    5. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
    6. Wymieszać i podgrzać przez kilka sekund, odstawić z ognia.
    7. Sos można wymieszać z makaronem lub wyłożyć oddzielnie na talerz.
    8. Danie skropić oliwą.
    9. Posypać tartym serem owczym.

    Składniki

    • 100g Makaron gryczany z dodatkiem batatów
    • 300g Polędwica wołowa
    • 200g Pomidory w słoiku z bazylią
    • ząbek Czosnek
    • mała sztuka Czerwona cebula
    • 10g Masło ghee
    • 10g Ocet balsamiczny
    • 10g Oliwa z oliwek
    • 3g Pieprz cayenne
    • łyżeczka Zioła prowansalskie
    • kilka listków Świeża bazylia
    • szczypta Sól, pieprz
    • 2 łyżeczki Starty ser owczy

      Weź udział w dyskusji

      Skocz do góry